Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum

A Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum 2014 tavaszán nyitotta meg kapuit a felújított hatvani Grassalkovich-kastély épületében.

Három szinten (pince, földszint, emelet) folyamatosan megújuló természettudományos, vadászati, halászati, horgászati és kastélytörténeti témájú kiállítások várják a látogatókat, melyet folyamatosan újabb és újabb időszaki kiállítások bővítik. Bemutatásra kerülnek a magyar vadászat, vadászmesterség és vadgazdálkodás hagyományai; a vadgazdálkodás természeti háttere, a Kárpát-medence legfontosabb élőhelyei és vadfajai; a vadgazdálkodás kulturális szerepe; a halászat és a horgászat hagyománya és jelene, valamint a Grassalkovich-kastély története. Számos interaktív eszköz (érintőképernyős számítógépek, különféle ismeretterjesztő játékok) és az érzékszerveink használatára ösztönző részlet (madárcsicsergés, kihelyezett bundarészek) segíti a bővebb tájékozódást, illetve az élményszerzést. Az intézmény Kárpát-medence és Közép-Európa egyetlen olyan múzeuma, amely a XXI. századi fenntartható vadászathoz kapcsolódó ismereteket mutatja be.

A 2021-es Vadászati Világkiállítás kiemelt helyszíneként, már a 2020-as évben is számos felvezető programmal (állandó és időszaki kiállítások, interaktív elemek bővítése, családi – és gyermek programok szervezésével mutatják be látogatóinak a természet szeretetén és tiszteletén alapuló vadászatot és vadászati hagyományokat.

A gyerekprogramok közül a már nagy érdeklődésnek örvendő bent alvós programokon és nyári napközis táborokon túl, vetélkedők és múzeumpedagógiai foglalkozások közül lehet választani. A felnőtteknek szabaduló szobás játékot, illetve további éjszakai interaktív tárlatvezetések mellett lézeres lövészet és nyomozós játékok állnak rendelkezésre.

Vadaszati_Muzeum_8.JPGVadaszati_Muzeum_3.jpgVadaszati_Muzeum_4.jpgVadaszati_Muzeum_6.jpgVadaszati_Muzeum_7.JPGVadaszati_Muzeum_5.JPGVadaszati_Muzeum_1.jpg
 

Cím: 3000, Hatvan  Kossuth tér 24.

Nyitva tartás: szerda-vasárnap 9:00-17:00, hétfő, kedd zárva

Belépőjegyek:

·         felnőtt belépőjegy – 2500 Ft                                               

·         6 - 26 év között – 1250 Ft         

          62 - 70 év között - 1250 Ft                                      

·         fotójegy – 600 Ft                                                      

·         Hatvan kártya 60% kedvezményre jogosít

·         Hungarycard 50% kedvezményre jogosít

 

Telefonszám: (37) 541 900

További információ: http://vadaszatimuzeum.hu/

                                    https://www.facebook.com/vadaszatimuzeum.hatvan