Polgármesteri köszöntő

polgarmesteri koszontoAz utóbbi néhány évben teljesen újjáépült városra igencsak rácsodálkozhat, aki régen járt erre. Ismét régi pompájában látható a Grassalkovich-kastély, amely a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumnak ad otthont.Átalakulva, megújulva várja látogatóit a Hatvany Lajos Múzeum állandó és időszaki kiállításaival, valamint különleges serfőzdéjével. Megidézve a korabeli hangulatot, invitálva a betérőket a serfőzés megtekintésére, a frissen csapolt sör megízlelésére.Látványosan megújult a város főtere, a Kossuth tér is. A köztéri szobrok, műalkotások, a világító szökőkút és a gyerekzsivajtól hangos játszótér teszik különlegessé a belváros hangulatát.
A Szúnyog-szigeten található Hatvani Vadaspark különösen népszerű, látogatottsága folyamatosan emelkedik.
A Zagyva-liget és a Népkert is számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A két városrészt összekötő, 2015-ben átadott Meszlényi híd újabb jelképe településünknek.Folyamatosan fejlesztjük a Hatvani Termálvizes Strandfürdőt, megfelelve a látogatók igényeinek.
Hatvan fekvése, közlekedési csomópontként betöltött szerepe meghatározó a térség gazdasági és kulturális életében is.
Bízom benne, hogy az itt élők és a hozzánk látogatók számára is kedvcsináló lesz ez a séta, élvezzék a megújult város kínálta látnivalókat, programokat.

Horváth Richárd
polgármester